Nieuws juli 2022

geplaatst in: Nieuws | 0

1 Terugblik op ons zweef sleeptreffen van 19 juni
19 juni heeft de onze club een zweef sleep treffen georganiseerd. We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde dag met alleen maar positieve reacties van de leden en deelnemers. Er waren een 30 tal piloten aanwezig die naast het vliegen in een winderige omstandigheid ook konden genieten van een BBQ verzorgt door onze “eigen dames”, die dan ook een pluim verdienen.

Een impressie van de dag:

2 In memoriam: Douwe Jongstra
Ons lid, erelid en oud voorzitten Douwe Jongtra is op 88 jarige leeftijd overleden.
Douwe heeft veel voor onze club betekend en daaar wilden we even bij stil staan.
Ter nagedachtinis aan Douwe hebben we een memorialflight gehouden op 3 juli jongsleden door met zwarte linten aan onze toestellen te vliegen.
Op de begrafenis waren we met 5 leden vertegenwoordigd en we hebben nog een woordje tot de nabestaanden mogen spreken. Douwe bedankt en de familie wensen we veel sterkte.


Memorial flight !!


3. Federatie treffen op zaterdag 16 juli
Zoals jullie weten is onze vereniging aangesloten bij de “Federatie van Limburse RC Vliegers” Deze federatie organiseerd jaarlijks een treffen. Omdat wij 50 jaar (52 door Corona) bestaan mogen wij deze dag organiseren op zaterdag 16 juli a.s. Het is gewoon een gezellige vliegdag met een hapje en een drankje. Alle clubleden kunnen natuurlijk gewoon deelnemen. Van de federatie verwachten we tussen de 10 en 25 deelnemers.

4. Fly-in, 50 jaar “De Vliegende Hollander”
Op 20 en 21 augustus organiseren wij ons hoofd-event van dit jaar. Een fly-in. De boedoeling is dat iedereen kan vliegen ongeacht het toestel, beginner of expert. Het moeten gewoon 2 fijne dagen worden voor onze club. We zullen ook reclame maken in de media om bezoekers op ons veld te krijgen met primair als doel de modelvlieghobby te promoten en uitleg te geven over onze hobby. Misschien wekken we de interesse en krijgen we nieuwe aanwas. De zaterdagavond zal in het teken staan van een vliegers party voor leden en gasten. Omdat we gebruik maken van een BBQ buffet is opgave hiervoor noodzakelijk zodat we tijdig kunnen bestellen.

Klik hier voor opgave Fly-in/BBQ buffet

5. Drone training
Op dinsdag 19 juli zal op ons veld een training met professionele drones plaatsvinden georganiseerd door de firma Kragten uit Herten. Dit zal van 12:00 tot circa 16:30 uur in beslag nemen onder leiding van 3 instructeurs. We vragen jullie beleefd om dan NIET te vliegen. Kijkers zijn natuurlijk welkom. We krijgen uiteraard een vergoeding om ons veld enkele uren beschikbaar te stellen

Het bestuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *