Een update met betrekking tot het veldrenovatie(onderhoud) project

geplaatst in: Nieuws | 1

Beste leden,

Afgelopen jaarvergadering hebben we uitgebreid stilgestaan bij de verbetering van ons veldvlieg. Naast het extra verharden van de startbaan zijn we ook alternatieven gaan onderzoeken. We hebben inmiddels de mogelijkheden onderzocht en na de alternatieven te hebben afgewogen tot de volgende besluiten gekomen:
We gaan in zee met de firma Houben Outdoor.

 

Wat gaan we doen?

Stap 1: Actie, vrijdag 13 a.s.
Er is erg veel mosgroei op het veld waardoor het gras het moeilijk heeft. Het veld(vlieggedeelte)  wordt om die reden geverticuteerd. Tevens wordt er bemest met o.a. kalk. Het verticuteren zal al plaatsvinden op vrijdag, de 13e (jawel), rond 12:00 uur. We zullen zelf, de weken en maanden hierna, moeten slepen en walsen om de grasbaan vlakker te maken.

 

Stap 2: Actie, Dit voorjaar. Binnen enkele weken
De startbaan zal strak gemaakt worden mbt van een laser uitlijn-machine. Daarna zal de baan met een wals worden afgetrild.  Deze klus moet nog worden ingepland en er zal hulp van de leden gevraagd worden om het onkruid bij het losmaken weg te harken.

 

Stap 3: Actie, Najaar 2018
Er komt een strook gras van 10 meter breed voor onze bestaande verharde startbaan. Deze nieuwe strook gras zal met lasers worden uitgelijnd en heel strak worden. Hiervoor moet echter nieuw gras worden ingezaaid en hiervoor is de goede tijd rond September. Het resultaat is een grasstartbaan van 10 meter breed en 130 meter lang die tegen de bestaande “verharde” baan van 8 meter breed aan ligt en eveneens 130 meter lang is. Hierna bekijken we het resultaat en besluiten eventuele verdere acties.

 

Groet,

Het Bestuur

  1. Thei Groenewald

    Goed bezig , en zoals we allemaal weten is dit geen overbodige luxe , maar als het allemaal word zoals beschreven krijgen we een mooi veld . Gr.Thei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *